T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / MİLAS - Çamköy İlkokulu

Taşımalı Eğitimde "Zihinsel Yetersizliği Olan Öğrencilerin Yaşam Becerilerini Geliştirmek"-T.E.Z. Projemizin Başvurusu Yapıldı

Tübitak 4008 - Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destek Programı kapsamında 759852 ID numaralı “Taşımalı Eğitimde Zihinsel Yetersizliği Olan Öğrencilerin Yaşam Becerilerini Geliştirmek-T.E.Z.” başlıklı proje önerimiz sunulmuştur.

 

Tübitak 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı, çağrı kapsamındaki konulara yönelik özel gereksinimli bireylerde farkındalık oluşturmayı, bu bireylere, eğitim ve bağımsız yaşam konularında destek sağlayarak toplumla bütünleşmelerini kolaylaştırmayı, özel gereksinimli bireylere hizmet sunan kişiler ve özel gereksinimli bireyler arasında bilimsel uygulamaların yaygınlaşmasını sağlamayı hedeflemektedir.

Proje Tarihleri: 4-7 Haziran 2024

Proje Süresi: 4 Gün

Proje Yürütücüsü: Dr. Nurcan GÜRER

Amaçlarımız:

1.Zihinsel yetersizliği olan öğrencilerin yaşam becerilerini geliştirmek.

2.Özel gereksinimli bireylerin bilimsel olguları fark etmelerini sağlamak ve öğrenme isteklerini teşvik etmek.

3.Özel Eğitim Öğretmenlerinin mesleki gelişimini sağlamak,  panel süreciyle ilgili bir fikir oluşturmak ve konularla ilgili düşüncelerini güçlendirmek.       

4.Özel gereksinimli bireylere eğitim veren öğretmenlere yönelik bilimsel veriyle desteklenen özgün yöntem, teknik, materyal, içerik ve uygulamaları yaygınlaştırma çalışmalarında bulunmak.

Hedef Kitle: I.kademe hafif zihinsel tanılı toplam 10 ilkokul öğrencisi ile özel eğitim öğretmenlerimizden, taşımalı okullarda görev yapan 30 öğretmendir.

Proje Uygulamaları: İlçemiz okullarındaki özel eğitim sınıflarındaki taşımalı öğrenciler için hazırlanan proje kapsamında;

Özel eğitim öğretmenleri tarafından hazırlanan etkinlikler düzenlenecektir. Bu etkinlikler, İlçemiz Ahmet Hamdi Helvacıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulunda günde 3 seans olacak şekilde gerçekleştirilecektir. Bu etkinliklerde öğrencilerimizin etkileşimli uygulamaları sonunda gelişimleri raporlanacaktır. İlk gün (04/06/2024) etkinlikler açılış programı ile başlayacaktır.

Projemiz, taşımalı eğitim kapsamında yer alan, hafif zihinsel yetersizliği olan I. kademedeki öğrencileri ve bu kapsamda görev yapan kadrolu öğretmenleri kapsamaktadır. Sosyal ve Beşeri Bilimler faaliyet alanında başvurusunu yaptığımız projemizde toplam 14 etkinliğe yer verilmiştir. Açılış programı ve sergi, sağlık köşesi, panel ve 11 etkileşimli/uygulamalı atölyemizde katılımcılarımızın becerilerini geliştirecek etkinlikler yapılacaktır. Proje yürütücüsü, 3 araştırmacı/uzman ve 10 eğitmen ile birlikte toplam 14 proje personeli görev yapacaktır. Sağlık personeli ve 3 rehber ile birlikte toplam 4 proje ek kişisi de etkinliklerimize dahil edilmiştir.

Projemiz kapsamında Araştırmacı / Uzmanlar:

Doç.Dr. İrem NAMLI ALTINTAŞ (Süleyman Demirel Üniversitesi), 

Dr.Öğretim Üyesi Rifat İÇYÜZ (Sıtkı Koçman Üniversitesi),

Dr.Öğretim Üyesi Mehtap COŞGUN BAŞAR (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi)

ve Alirıza KOZAK'ın katılacağı "Özel Gereksinimli Çocukların Toplumdaki Yeri ve Destek Eğitim Uygulamalarının Hak Temelli Uygulanması" paneli düzenlenecektir.

Panelde proje değerlendirmesi ile birlikte özel eğitim öğretmenlerimize pedagojik bilgiler de aktarılacaktır. 

Etkinlik Programı için tıklayınız

Proje Ekibi için tıklayınız

Etkinlik Konuları için tıklayınız

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.01.2024 - Güncelleme: 29.01.2024 22:28 - Görüntülenme: 258
  Beğen | 65  kişi beğendi