MUĞLA / MİLAS - Çamköy İlkokulu

e-Güvenlik Politikamız

e-GÜVENLİK OKUL POLİTİKASI VE KURALLARI

AMAÇLAR:

·  Okulumuz; e-güvenlik çalışmaları ile internet, akıllı tahta, bilgisayar, diz üstü bilgisayar ve cep telefonlarını kullanırken; öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin korunmasını amaç edinmiştir.

·  İnternetin ve teknolojinin yaşamın önemli bir parçası olması sebebiyle, herkes, riskleri yönetme ve strateji geliştirme yöntemlerinin öğrenilmesi konusunda bilinçlendirilmelidir.

·  Politikamız, yöneticiler, öğretmenler, veliler, tüm personel ve öğrenciler için hazırlanmış olup, internet erişimi ve bilgi iletişim cihazlarının kullanımı için geçerlidir.

SORUMLULUKLAR:

·  E-güvenlik politikalarının gelişmesine katkıda bulunmak.

·  Olumlu öğrenme aşamasında sorumluluk almak.

·  Kurumu ve içerisindekileri korumak için e-güvenlik konusunda sorumluluk almak.

·  Teknolojiyi güvenli ve sorumlu kullanmak.

·  Zarar görülmesi durumunda tehlikeyi gözlemleyip ilgili birimlere iletmek.

OKUL WEB SİTESİ:

·  Web sitemizde okulumuzun adres, telefon ve e posta adres bilgileri bulunmaktadır.

·  Sitemizde yayınlanan tüm içerikler kurum müdürümüzün onayından geçtikten sonra bilgi işlem birimi tarafından siteye konulmaktadır.

·  Kurumumuzun web sitesi bilgi işlem birimimizin sorumluluğunda olup güçlü güvenlik önlemleri alınmış durumdadır.

·  Öğrenci çalışmaları, velilerinin izinleriyle yayınlanmaktadır.