e-Güvenlik Politikamız

AMAÇLAR:

·  Okulumuz; e-güvenlik çalışmaları ile internet, akıllı tahta, bilgisayar, diz üstü bilgisayar ve cep telefonlarını kullanırken; öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin korunmasını amaç edinmiştir.

·  İnternetin ve teknolojinin yaşamın önemli bir parçası olması sebebiyle, herkes, riskleri yönetme ve strateji geliştirme yöntemlerinin öğrenilmesi konusunda bilinçlendirilmelidir.

·  Politikamız, yöneticiler, öğretmenler, veliler, tüm personel ve öğrenciler için hazırlanmış olup, internet erişimi ve bilgi iletişim cihazlarının kullanımı için geçerlidir.

SORUMLULUKLAR:

·  E-güvenlik politikalarının gelişmesine katkıda bulunmak.

·  Olumlu öğrenme aşamasında sorumluluk almak.

·  Kurumu ve içerisindekileri korumak için e-güvenlik konusunda sorumluluk almak.

·  Teknolojiyi güvenli ve sorumlu kullanmak.

·  Zarar görülmesi durumunda tehlikeyi gözlemleyip ilgili birimlere iletmek.

OKUL WEB SİTESİ:

·  Web sitemizde okulumuzun adres, telefon ve e posta adres bilgileri bulunmaktadır.

·  Sitemizde yayınlanan tüm içerikler kurum müdürümüzün onayından geçtikten sonra bilgi işlem birimi tarafından siteye konulmaktadır.

·  Kurumumuzun web sitesi bilgi işlem birimimizin sorumluluğunda olup güçlü güvenlik önlemleri alınmış durumdadır.

·  Öğrenci çalışmaları, velilerinin izinleriyle yayınlanmaktadır.

GÖRÜNTÜ VE VİDEOLARIN PAYLAŞIMI:

·  Paylaşılan tüm fotoğraf ve videolar okul politikasına uygun şekilde okul idaresinin izni ve onayı ile paylaşılmaktadır.

·  Öğrenci içerikli tüm paylaşımlarda velilerin izinleri alınmaktadır.

·  Veli izni yanında öğrencinin de izni olmadan fotoğrafı çekilip kullanılmamaktadır.

KULLANICILAR:

·  Öğrenciler tarafından hazırlanacak olan bir video henüz hazırlanmadan önce, bununla ilgili görev alan öğrenciler, öğretmenlerinden izin almalıdır.

·  Video konferans, resmi ve onaylanmış siteler aracılığıyla yapılacaktır.

·  Kullanıcılar, şahsi sosyal medya hesaplarında, okul öğrencileri ve çalışanlarının yer aldığı görselleri, okul yetkili mercileri tarafından onaylanmadan paylaşamazlar.

İÇERİK:

·  Video konferans yapılırken, tüm kullanıcıların katılabileceği siteler üzerinden yapılacaktır.

·  Video konferans yapılmadan önce diğer okullarla iletişim kurulmuş olması gerekmektedir.

·  Kurum öğrenci ve çalışanlarını ilgilendiren/içinde bulunduran tüm içerik, ancak kontrol ve onay süreçlerinden geçtikten sonra, paylaşıma açık hale gelecektir.

İNTERNETİN VE BİLİŞİM CİHAZLARININ GÜVENLİ KULLANIMI:

·  e-Güvenlik ve siber zorbalık konuları belli derslerimizin yıllık planlarına dahil edilmiş olup, bu konularda yıl içinde öğrencilere bilgi aktarımı devam etmektedir.

·  Çevrimiçi materyaller öğretme ve öğrenmenin önemli bir parçası olup müfredat içinde aktif olarak kullanılmaktadır.

·  6 Şubat güvenli internet günü okulumuzda kutlanmaktadır.

CEP TELEFONLARI VE KİŞİSEL CİHAZLARIN KULLANIMI:

·  Okul saatleri içinde öğrencilerimizin kişisel cep telefonu kullanımı yasaktır.

·  Her türlü kişisel cihazların sorumluluğu kişinin kendisine aittir.

·  Öğrencilerimiz eğitim amaçlı (web 2 araçlarının kullanımı vb) kişisel cihazlarını kullanmak için ders öğretmeninin bilgisi dâhilinde hareket etmeli ve izin almalıdır.

·  Velilerimiz okul saatleri içerisinde öğrencileriyle görüşme yapmamaları gerektiği konusunda bilgilendirilirler.

·  Çalışanlar (öğretmen, idareci, personel vb) kişisel cep telefonlarını ders saatlerinde sessize alarak ya da kapatarak görevlerine devam etmelidir.

Yayın: 06.03.2024 - Güncelleme: 06.03.2024 13:47 - Görüntülenme: 93