Okulunmuzun Tarihçesi

İlkokul 1944 yılında Kızılçullu Enstitü Mezunu ve aynı köyden olan Mehmet Emin SOYDAN´ın köye öğretmen olarak gelmesiyle açılmıştır. önce köy camisinde sonra köy halkından Hüseyin KESİCİ ´nin kahvehanesinde öğretim yapılmıştır.

1946 yılında tek derslik olarak tamamlanan okulda eğitim-öğretime devam edilmiştir.1968 yılında köylünün yardımıyla beş dershanelik yeni bir bina yapılmıştır.Bu tarihten sonra ilkokul yeni binasında hizmete devam etmiştir.Eski bina yıkılmıştır. Ortaokul ise 1979-1980 eğitim-öğretim yılında ilkokul binasında ikili öğretim olarak açılmış ve bir süre bu şekilde devam edilmiştir.1983 yılında yine köylünün yardımlarıyla ortaokul binası yapılmış ve 1984 yılında hizmete girmiştir. 1990-1991 eğitim-öğretim yılında ise, aynı bahçede iki ayrı binada ve iki ayrı kuruluş olarak hizmet vermekte olan okullar birleştirilerek ilköğretim okulu haline dönüştürülmüştür. 2001 yılında aynı bahçeye inşa edilen iki katlı yeni binaya taşınılmıştır.Eğitim-öğretime o tarihten sonra yeni binada devam edilmektedir.Okulumuz adını köyün adından almış ve halen eğitim-öğretim hizmetlerine devam etmektedir.Okulumuzun köyden öğrencileri olduğu gibi, çevre köylerden gelen taşımalı öğrencileri de bulunmaktadır. Okulumuzun ana binası 2000 yılında hizmete girmiş olup,10 derslik,1 BTS, 1 müdür odası,1 müdür yardımcısı odası,bir kütüphane ve bir öğretmen odasından oluşmaktadır.Yine okulun bahçesinde bulunan ek bina da ise; 1 anasınıfı, 1 derslik, 1 laboratuar ve 1 teknoloji tasarım atölyesi bulunmaktadır.Ayrıca iki odalı bir yemekhane bulunmaktadır.Okulun tüm birimleri 2010-2011 eğitim-öğretim yılı başında boyama ve yenileme çalışmaları yapılarak hizmete hazır hale getirilmiştir.