T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / MİLAS - Çamköy İlkokulu

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Okullarda; 1. dönem 1. sınavlar: Ekim ayı son haftası ile Kasım ayı ilk haftası, 1. dönem 2. sınavlar: Aralık ayı son haftası ile Ocak ayı ilk haftası, 2. dönem 1. sınavlar: Mart ayı son haftası ile Nisan ayı ilk haftası, 2. dönem 2. sınavlar: Mayıs ayı son haftası ile Haziran ayı ilk haftası aralığında yapılacak. Sınav tarihleri öğretim yılı başında okullar tarafından e-Okuldan ilan edilecek.

Okul öncesi ve ilkokul 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıflarda öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimi sürekli takip edilecek. Öğrencilerin gelişim düzeyleri, öğretmen rehberliğinde gerçekleştirilen bireysel ve grupla yapılan etkinliklere katılım gözlem formları, oyun temelli değerlendirmeler ve verilen görevleri yerine getirme amaçlı ölçme araçları ile takip edilecek. Böylece, ilkokul 4. sınıflarda yazılı sınav saati uygulaması yapılmayacak. 4. sınıflarda öğrenci notları öğrenci gelişim dosyasına göre verilecek.

Süreç odaklı ölçme, sınıf içi ölçme değerlendirme çalışmalarının etkinliğinin artırılması ve öğretmenlerin niteliklerinin geliştirilmesi amacıyla illerde Genel Müdürlük bünyesinde kurulan "ölçme değerlendirme merkezleri" etkin hale getirilecek.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.09.2023 - Güncelleme: 09.09.2023 20:07 - Görüntülenme: 79
Kaynak: https://www.meb.gov.tr/mebolcmevedegerlendirmeyonetmeligiresmgazetedeyayimlandi/haber/30825/tr
  Beğen | 5  kişi beğendi